Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Συνεργασία του υπουργείου Παιδείας με τον συγγραφέα Ευγένιο Τριβιζά

Στόχος η δημιουργία εικονογραφημένου βιβλίου για τα αρχαία ελληνικά

Συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας ξεκινάει ο διεθνούς φήμης συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων και καθηγητής εγκληματολογίας κ. Ευγένιος Τριβιζάς. Ο συγγραφέας είχε σήμερα συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και με τον υπουργό Παιδείας κ. Γ. Μπαμπινιώτη. Ο υπουργός Παιδείας, αφού ενημερώθηκε  για τη συνάντηση εργασίας, εξέφρασε την στήριξή του στις δράσεις που προτάθηκαν μεταξύ των οποίων είναι η δημιουργία εικονογραφημένου βιβλίου - υπό τη μορφή κόμικς - για τα αρχαία ελληνικά και τη σύγχρονη γραμματική για μαθητές του δημοτικού.
Ο κ. Τριβιζάς μάλιστα προχώρησε στην δωρεά τεσσάρων χιλιάδων παιδικών βιβλίων προκειμένου να διανεμηθούν σε βιβλιοθήκες και σχολεία της ελληνικής ομογένειας στο εξωτερικό.
Στις συναντήσεις που έγιναν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας συζητήθηκε η προοπτική σύστασης Διεθνούς Ιδρύματος, με σκοπό τη λειτουργία βιβλιοθηκών και θεατρικών σκηνών, για τα παιδιά των ελληνικών μειονοτήτων του εξωτερικού. Κι αυτό γιατί η επαφή τους με την ελληνική γλώσσα και ελληνική λογοτεχνία είναι πολύ σημαντική.
Παράλληλα, όμως, συζητήθηκε η συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού με στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας και της ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών, η παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για παιδιά με δυσλεξία και μαθησιακά προβλήματα και η εξεύρεση τρόπων για να καταστεί ψυχαγωγική και ευχάριστη η διαδικασία της μάθησης.

Πηγή: εφημ. Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: